İşyerlerinde kızartma yağı denetimleri

Konya’da fast food şeklinde tabir edilen işletmelerde kullanılan kızartma yağlarına yönelik eş zamanlı denetim gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 31 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 31.01.2024 11:51:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 47 sn.
Google News

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, geçtiğimiz hafta özellikle fast food tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde kullanılan kızartma yağlarına yönelik 81 ilde denetim gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

Konya Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bakanlığın talimatı doğrultusunda bugün sahadaydı. Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla gıda işletmeleri ziyaret edilerek kullanılan kızartma yağlarından numuneler alındı.

“DENETİMLER HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK"

Konya genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimlere il müdürü Duran Seçen de katılarak, yıl boyunca risk esaslı denetim ve kontrollere düzenli olarak devam edileceği bilgisini paylaştı.

Denetimler dışında vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaştıkları zaman Alo 124 telefon hattını arayabilecekleri de hatırlatıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.