İstanbul'da Konya ve Beyşehir esintisi

İstanbul’da 23 Kasım’da başlayan 8.Konya Tanıtım Günleri sona erdi.

Gündem Yayın: 27 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 27.11.2023 01:37:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İstanbul’da 23 Kasım’da başlayan 8.Konya Tanıtım Günleri sona erdi.

Tanıtım günlerinde, Beyşehir Belediyesi de açtığı stant ile yöreyi tanıttı. Stant, yerli ve yabancı çok sayıda misafiri ağırladı.

Tanıtım günlerine Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da katıldı.

Yurt içi ve yurt dışından binlerce misafirin ağırlandığı fuarda Konya ve ilçelerine özgü geleneksel ve kültürel ürünler başta olmak üzere il merkezi ve ilçelerinin tarihi, kültürel ve sosyal hayatı tanıtıldı.

KONSİAD Başkanı Ali Kaya;"Konya günleri sekiz yıldır aralıksız düzenlenmektedir. Konya Günleri uluslararası bir marka haline geldi. İstanbul'da çok sayıda yaşayan Konyalı hemşerimiz her geçen yıl daha büyük bir coşku ve katılımla bizleri yalnız bırakmıyor. Biz de bu vesile ile günlerinde İstanbul'da hem Konyalı hemşerilerimizle buluşmuş oluyoruz hem de İstanbul'a Konya'mızın kültürünü, tarihini, medeniyetini, tanıtmakta katkıda bulunuyoruz "dedi.

Açılışı Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat gerçekleştirdi. Bakanı Ömer Bolat Konya günlerinin açılış konuşmasını gerçekleştirdikten sonra kurdele kesildi.

Ayrıca açılışa, Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar, Bangladeş Büyükelçisi M. Amanul Haq, Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, Eyüp sultan Kaymakamı İhsan Kara, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı katıldı. Açılış sonrası Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Başkanı Ali Kaya ve katılımcı heyetle ile birlikte Konyalı kurum ve firmaların stantlarını ziyaret etti.

 Beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Konya Günleri’nde yer alan stantları gezerek tek tek katılımcılar ile birlikte sohbet ettiler.

Konyalı çok sayıda belediye, dernek ve vakfın ve Konyalı firmaların fuarda standa açarak Konya'nın lezzetlerini, değerlerini, kültürünü, tarihini İstanbul'a taşıdı.

Konya günlerine İstanbul'da yaşayan Konyalılar da hemşehrileriyle bir araya gelip hasret giderdi.

Fuarın 2.gününde ise Başkan Ali Kaya ile birlikte Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Milletvekili Mehmet Baykan, İstanbul Milletvekili Ümmü Gülşen Öztürk, Emekli Genel Kurmay Başkanı Musa Avsever, Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'ya ve Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ile diğer ilçelerin belediye başkanlarına KONSİAD Başkanı Kemal Çelik' in teşrifleri ile plaketleri takdim edildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.