Hüyük’te atıl tarım alanları aspir ekilerek üretime kazandırılıyor

Hüyük ilçesinde atıl tarım alanlarının üretime ve ülke ekonomisine kazandırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Hüyük Yayın: 23 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 23.03.2024 13:51:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Hüyük ilçesinde atıl tarım alanlarının üretime ve ülke ekonomisine kazandırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliği ile ilçede tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması ve atıl tarım arazilerinin değerlendirilmesi kapsamında Tolca Mahallesinde Aspir (KOÇ-42) demonstrasyonu takibinin yapıldığı bildirildi.

Yürütülen çalışmalarla verimsiz araziler değerlendirilirken ekimi yapılan aspir tarlaları da kurumda görevli teknik personel tarafından kontrol edilerek incelenirken, herhangi bir sıkıntı ile karşılaşılmadığı aktarıldı.

2019 yılında Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Enstitüsü tarafından geliştirilen Koç 42 aspir çeşidinin özellikle kuraklığa dayanıklı bir tür olmakla birlikte tohumunun yazlık ve orta erkenci, yağışa tepkisinin iyi, eş zamanlı olgunlaşmaya sahip yüksek verimli bir çeşit olduğu belirtiliyor.

İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu gibi özellikle yaz döneminin kurak geçtiği kıraç alanlarda ekilmesi tavsiye edilen bu bitkide kuru koşullarda dekarda 200-250, sulu koşullarda ise 300-400 kilograma kadar ürün alınabilmekte olduğu kaydedildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.