Hububat ekili alanlarda ürün çıkışları kontrol edildi

Konya’nın hububat tarımında önemli merkezlerinden Beyşehir ilçesinde, hububat ekili alanlarda topraktan ürün çıkış ve gelişim kontrolleri gerçekleştirildi.

Beyşehir Yayın: 23 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 23.11.2023 12:51:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Konya’nın hububat tarımında önemli merkezlerinden Beyşehir ilçesinde, hububat ekili alanlarda topraktan ürün çıkış ve gelişim kontrolleri gerçekleştirildi.

Beyşehir’de son yağışlarla birlikte hububatta üretim miktarındaki beklentinin artmasıyla hububat ekiminin yoğun olduğu alanlardan buğday ekili sahalarda ‘ürün çıkışı ve arazi kontrolleri” yapıldı.

Yapılan ürün çıkışı gelişimi ve arazi kontrollerinde hububat sahalarında herhangi bir olumsuz durumun gözlenmediği belirtildi.

MEYVE BAHÇELERİNDEKİ FEROMON TUZAKLARI DA KONTROL EDİLDİ

Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından hububat ekili arazilerde ürün çıkış kontrollerinin yapıldığı belirtilerek, “Ayrıca, meyve bahçelerindeki feromon tuzaklarının kontrolleri de yapılmıştır.

Feromon tuzak kontrolleri ile meyvelerde zarar yapan canlıların ilçemizdeki var oluş tarihleri, sayıca yoğunlukları, yaşam döngüleri gibi verilere ulaşılmakla birlikte üretim sezonunda daha etkin mücadele amacıyla veri birikimi sağlanmaktadır.

Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından sıklıkla yapılacak saha kontrollerinin ardından elde edilen veriler üreticilerimizle de paylaşılacaktır.”ifadelerine yer verildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.