Göldeki endemik türlerin korunması için de denetim yapıyorlar

Beyşehir Gölü’nde serbest dönemde yürütülen avcılık faaliyetleri sıkı takip altında bulunduruluyor.

Beyşehir Yayın: 19 Kasım 2023 - Pazar - Güncelleme: 19.11.2023 23:16:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehir Gölü’nde serbest dönemde yürütülen avcılık faaliyetleri sıkı takip altında bulunduruluyor.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan ve tatlı su balığı üretiminin önemli merkezlerinden Beyşehir Gölü’nde gerçekleştirilen avcılık faaliyetlerine yönelik denetimler yoğunlaştırıldı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri tarafından yürütülen denetimler aralıksız olarak devam ediyor.

Denetimlerde, balık boy limitlerinin altında avcılık yapılıp yapılmadığının yanı sıra gölde yaşam süren yağ balığı gibi endemik türlerin korunması için de yoğun bir mesai yürütülüyor.

Dünyada sadece Konya Kapalı Havzası’ndaki Beyşehir ve Saz göllerinde bulunan ve nesli kaybolma tehlikesi altındaki yağ balığı gibi endemik türlerin avı yasak kapsamında bulunuyor.

Bundan dolayı endemik türlerin avının yapılıp yapılmadığı da yürütülen bu denetimlerde kontrol ediliyor.  Denetlemelerde, endemik tür avına rastlanması halinde gerekli cezai işlemler uygulanıyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, gölde ve göl çevresinde su ürünleri ekipleri tarafından yürütülen denetimlerin devam ettiği belirtilerek, “1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu kapsamında ilçemizde faaliyet gösteren balık işleme tesisleri, balık alım kantarları, balıkçı tekneleri ve perakende satış yerleri denetlenmiştir. Balıkçılık sektörünün tüm paydaşlarına endemik tür yasağı (yağ balığı) ve balık boy yasaklarının devam ettiğini hatırlatır, bereketli bir av sezonu dileriz. “ifadelerine yer verildi.  

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.