Gölde boğularak can veren Yakup Kılıç Konya’da defnedildi

Gölde gezinti için geldikleri Beyşehir ilçesinde, içerisinde bulundukları teknenin alabora olarak batması sonucu boğularak can veren Yakup Kılıç Konya’da toprağa verildi.

Asayiş Yayın: 25 Haziran 2024 - Salı - Güncelleme: 25.06.2024 08:59:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gölde gezinti için geldikleri Beyşehir ilçesinde, içerisinde bulundukları teknenin alabora olarak batması sonucu boğularak can veren Yakup Kılıç Konya’da toprağa verildi.

Teknede bulunan Dudu A. ile kız çocukları 12 yaşındaki A.A. ile 8 yaşındaki E.A.’nın ise can yelekleri sayesinde su yüzeyinde kalmayı başardıkları, yaklaşık 18 saat sonra Jandarma Asayiş Bot Komutanlığına ait Bot Timi tarafından kurtarıldığı öğrenildi.

Konya’da ikamet eden Yakup Kılıç (36) beraberindeki Dudu A. ve onun çocuklarıyla Beyşehir Gölü kıyısına geldi.

Kuşluca Mahallesi sahilinde aracını park eden Kılıç, ardından otomobiliyle çekerek getirdiği teknesi ile göl açıklarındaki Aygır Adasına ulaştı.

Adadan dönüşe geçiş esnasında ise 4 kişinin bulunduğu tekne alabora olarak batmaya başladı.

Suya düşen çocuklar giydikleri can yelekleri sayesinde su yüzeyinde kalmayı başarırken anneleri ise onlara tutundu. Yakup Kılıç ise göl sularında gözden kayboldu.

Anne ve çocukları için Cumartesi günü kayıp müracaatında bulunulunca, arama çalışmaları başlatıldı. Yakup Kılıç’ın otomobili Kuşluca Mahallesi kıyısında bulundu. Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı Timi tarafından göl sularında yapılan aramada anne ve çocukları kurtarıldı. Bitkin halde bulunan anne ve kız çocukları Beyşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Gölde anne ve çocuklarının bulunması ve Yakup Kılıç'ın suda kaybolduğu yönünde verdiği bilgi sonrasında bölgeye Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı balık adamlar ile AFAD ekipleri sevk edildi.

Kılıç’ın cansız bedeni Pazar günü saat 13.00 sıralarında bölgeye nakledilen askeri helikopterden alınan hava görüntüleri sayesinde Kuşluca Mahallesi ile Budak Mahallesi arasında kıyıya yaklaşık 2 kilometre mesafede su yüzeyinde bulunarak gölden çıkarıldı.

İnşaat sektöründe faaliyet gösterdiği öğrenilen Yakup Kılıç’ın cenazesi dün öğlen saatlerinde Hoca Cihan Mezarlığında toprağa verildi.

Gölde boğulmaktan kurtarılan anne ve kızlarının yaklaşık 18 saat suda bekledikleri aktarılırken, Dudu A’nın adadan dönerken teknenin batması sonucu göl sularında mahsur kaldıklarını, çocukların can yelekleri sayesinde hayatta kalmaya başardıklarını anlattıkları öğrenildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.