Festival gibi festival yapıyoruz

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem geride kalan ve yankıları hala süren Geleneksel Kırmızı Altın Gençlik ve El Sanatları Festivali’ni değerlendirdi, “Her dalı içinde barındıran bir festival yapıyoruz, festival gibi bir festival yapıyoruz.”dedi.

Hüyük Yayın: 23 Eylül 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 23.09.2023 21:56:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News
 
Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem geride kalan ve yankıları hala süren Geleneksel Kırmızı Altın Gençlik ve El Sanatları Festivali’ni değerlendirdi, “Her dalı içinde barındıran bir festival yapıyoruz, festival gibi bir festival yapıyoruz.”dedi.
 
Çiğdem ilçede üç gün boyunca süren ve Hüyüklüler’in yanı sıra ilçe dışından etkinlik için gelenleri de bir araya getiren festivale ilişkin olarak, bu yıl 5’incisini düzenlediklerini hatırlattı.
 
Festivalin coşkulu bir şekilde başlayıp coşkulu bir şekilde sona erdiğini aktaran Çiğdem, etkinliğin sadece müzik temalı bir festival olmadığına dikkati çekerek, “Gördüğünüz gibi gençlere de ayırdığımız bölümler var.
Gelenekselleşmiş oyunlar, spor dalları vardı. Öbür tarafta Türkiye’nin 35 ilinden yaklaşık 55 zanaatkar vardı. Bakanlık sanatçıları vardı.
 
Yine yöremizdeki el sanatlarıyla ilgili stantlar vardı. Bunların yanında müzik vardı, sinema, söyleşi, tiyatro vardı. Her dalı içinde barındıran bir festival yapıyoruz; festival gibi bir festival yapıyoruz.”ifadelerine yer verdi.
 
ANADOLU’DAKİ EN İYİ VE KAPSAMLI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ
 
165 sanatçı ve zanaatkarın katılımıyla Anadolu’da yapılan en kapsamlı ve en iyi kültür ve sanat festivalini Hüyük ilçesinde organize ettiklerini anlatan Çiğdem, neden bu tür etkinlikler düzenlediklerine ilişkin olarak da şunları söyledi:
 
“Hüyük’te yaşayan insanlarımız Mayıs’ta başlayıp Kasım ayına kadar toprakla uğraşmaktadır. Biliyorsunuz bizim de kırmızı altınımız çilek.
 
O adı verdik, kırmızı altın yöremizin geçim kaynağı oldu artık. Bu insanları bir arada buluşturabilelim, akşamları, ikindinden sonra bir arada olabilsinler istedik.
 
Çünkü, bu insanlara kültür, sanat, eğlence de lazım. Sosyal aktivite de lazım. O yüzden farklı bakışlara çok kulak asmıyoruz işin doğrusu. Herkesin görüşüne saygımız fazlasıyla var.”
 
Çiğdem, bu yıl düzenledikleri festivalin tarih olarak biraz gecikmesi ile ilgili olarak da şunları kaydetti:
 
“Yaklaşık bir ay önce biliyorsunuz her yıl festivalimiz oluyordu. Tabi her yıl aynı ay, aynı günlerde olmuyor. Zamana, durumlara göre oluyor. Bu yıl hem etkinliklerimiz ülke gündeminden, hem depremden, hem de afetlerden dolayı biraz gecikti.
 
Ama sağ olsun Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Konya Büyükşehir Belediyemiz ve bölgemizdeki, yöremizdeki, ilçemizdeki iş adamlarımızın katkısıyla aksatmadan yine de sürdürüyoruz. Festival kriterlerinde sahne alacakları ise halkımızla istişare yaparak, gençlerimize yönelik bu konuda anketler yaparak belirliyoruz.
 
“HÜYÜK HALKININ GÖRÜŞLERİ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
 
Hüyük halkının görüşleri çok önemli benim için. Buradaki gençlerle sürekli istişare ediyoruz. Halka soruyoruz, onlardan çıkan sonuca göre yaptığımız değerlendirmelerde örfümüze, adetimize, kültürümüze, sanatımıza bağlı insanlarla sahne programları planlıyoruz.
 
Umarız bundan sonra da bu etkinlikler 5 oldu, 15 olur, 25 olur, 50 olur. Ama hem Hüyük’te yaşayan hem de Hüyüklü olup da gurbette olan hemşehrilerimizi de bir arada tutmayı başarır. Festivallerin amacı da bir anlamda budur.”
 
BELEDİYE BÜTÇESİNE YÜK OLMADAN FESTİVAL
 
Çiğdem, düzenledikleri festivaller dolayısıyla katkı ve destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür ederek şunları kaydetti:
 
“Tabii ki ülke şartları belli, tasarruf tedbirleri belli. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın her yıl bu tarz gençlik festivallerine ayırdığı bir bütçe var. 5 yıldır biz de bu festivallerimizi bu bütçenin büyük bölümü ile karşılıyoruz.
 
Bunun üzerine Büyükşehir Belediyemiz 5 yıldır elini üzerimizden hiç çekmedi, her işte olduğu gibi hiç çekmedi.
Bu anlamda hem bakanlığımıza hem de büyükşehir belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum.
 
Bunun yanı sıra tarımla ticaretle iştigal eden hemşehrilerimiz de bölge halkını bir araya getirebilmek adına böyle bir oluşuma destek vereceklerini söylediler. Onlara da şükranlarımı sunuyorum.
 
Sonuçta belediyemize çok büyük bir külfet, yük kalmadan böyle bir etkinliğe adım atmış, imza atmış olduk.
 
Ben bu etkinlikte en küçük işinden en büyük işine kadar emek veren tüm personelime, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza ve bizi yalnız bırakmayan, gördünüz tıklım tıklımdı, hem Hüyüklü hem de dışarıdan gelen misafirlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.