Doğada hayat var!

Beyşehir’in doğal güzellikleri ile dikkat çeken mekanları, son dönemde doğa tutkunlarının çekim merkezi haline geldi.

Yaşam Yayın: 17 Temmuz 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.07.2024 10:31:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Beyşehir’in doğal güzellikleri ile dikkat çeken mekanları, son dönemde doğa tutkunlarının çekim merkezi haline geldi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Treeking ve Doğa Yürüyüşleri Topluluğu’nun son etkinlik adresi Yeşildağ İskele Tabiat Parkı oldu.

Beyşehir Gölü kıyısındaki alanda etkinlik kapsamında çadırlarda kamp kuran doğa severler,  3 gün boyunca  katıldıkları etkinlik çerçevesinde gerçekleştirdikleri tırmanış etkinliğinin yanı sıra tatlı sularda yüzerek serinleme imkanı da buldu. Doğa severler, kayıklarla ulaştıkları Hacıakif adasında da doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Gece kamp ateşinin yakıldığı alanda eğlence düzenleyerek keyifli vakit geçirip uzun süre sohbet eden doğa severler, unutulmaz anlar yaşadı.

Dernek Başkanı Mustafa Büyükkafalı, her yıl geleneksel ve planlı olarak düzenledikleri Anamas Dağı Karagöl Tırmanışı ve kamp etkinliğini iki yıldır ormanlık alanlarda bu dönem yaşanan giriş yasaklarından dolayı iptal ettiklerini belirterek, bunun üzerine alternatif etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Doğa severler olarak orman yasaklarına uymak ve örnek olmak istediklerine dikkati çeken Büyükkafalı, etkinliğe ilişkin şunları aktardı:

 “Biliyoruz ki, bizler ormanları ve doğayı en iyi koruyanlar arasındayız. Biz yasaklara uyarken, bizden daha tehlikelilerinin doğada olduğunu ve ateş yaktığını da çok iyi biliyoruz.

Bu zorunlu iptale karşı farklı, daha doğa ve macera dolu bir kamp etkinliğini  yasakların söz konusu olmadığı Yeşildağ İskele Tabiat Parkında bize ayrılan özel bölgede gerçekleştirdik.

İlk gün kamp çadırlarımızı kurup mıntıka temizliği yaparak doğa terapisi için kendimize güzel bir ortam hazırladık ve gün boyunca kamp bölgesinde dinlenerek doğanın keyfini çıkardık.

Akşam yemeğinde 60’a  yakın katılımcı ile hep birlikte odun ateşinde pişen sac kavurmayı yedik ve kamp ateşi eşliğinde biraz eğlenip biraz sohbet den sonra harika bir serinlikte çadırlarımıza gidip derin bir uyku ile ilk günümüzü tamamladık.

İkinci gün biraz yoğun ve yorucu geçeceği için erken kalkıp sabah antrenmandan sonra İskele Kuzey Tepe Güp Çıkığı zirvesine tırmanmaya başladık. Toplamda 4 kilometrelik yürüyüş parkurunun tamamı inanılmaz görsel güzelliklerle geçti ve zirvenin manzarası inanılmazdı.

Aynı gün ikinci etabımız macera dolu Hacıakif Adasına tekneler ile geçip yürüyüşe başladık. 2 kilometre sonra Kleopatra koyuna ulaştık, orada olan doğal son kalan Kara Dutları yedikten sonra gölün en güzel koyunda yüzerek hem eğlendik, hem serinledik.

Adada dönüşe geçtiğinizde  tesadüf denk gelen Yesildağlı ailenin bize ikram ettiği çayın tadı unutamayacağımız derecede idi. 5 kilometrelik ada yürüyüşümüzü tamamlayıp bizi bekleyen tekneler ile dönüşe geçtik. Tekne kaptanlarımız Yakup ve Ümit kardeşlerin ilgili ve samimi yaklaşımları ile harika bir tekne gezisi gerçekleştirmiş olduk.

Kamp alanına döndüğümüzde evlerine dönecekleri uğurladık, kalanlarla kampa devam ettik. Günün yorgunluğunu  yağan yağmur eşliğinde çadırımızda dinlenerek tamamladık.

Güzel, keyif, macera, ve bol doğa dolu harika bir etkinliği bizlerle birlikte paylaşan  tüm katılımcı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.”

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.