Bu da oldu, tarladaki ekili buğdayları çaldılar!

Beyşehir ilçesinde bir çiftçiye ait tarlasındaki buğdaylar ekili halde iken çalındı.

Asayiş Yayın: 09 Temmuz 2024 - Salı - Güncelleme: 09.07.2024 11:52:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehir ilçesinde bir çiftçiye ait tarlasındaki  buğdaylar ekili halde iken çalındı.

Edinilen bilgiye göre, olay Beyşehir’in Sadıkhacı Mahallesi’nde meydana geldi.

Yerleşim sınırları içerisindeki tarlasına buğday eken ve  yetişen mahsulü kaldırmaya hazırlanan çiftçi, önceki gün ekili alanına geldiğinde gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü.

Kendisinden habersiz bir yıllık emeği olan mahsulünün tarlasından biçilip kaldırıldığını gören çiftçi, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığına giderek tarlasından ürününün çalındığı iddiasıyla müracaatta bulunarak olayın fail ya da faillerinin yakalanmasını istedi.

Jandarma ekipleri hırsızlık ihbarı üzerine harekete geçerek çalışma başlattı.

Tarlada incelemede bulunan ekipler, ekili alana buğdayların 800-900 metrelik mesafede ezilerek gelindiğini tespit etti.

Tarlasındaki ürünü çalınan çiftçi, bölgede Ziraat Odasına kayıtlı olmadan kaçak olarak çalışan biçerdöverlerin de mevcut olduğunu savunurken, bunların tespit edilip  işlem yapılması halinde bu tür olayların da önüne geçilebileceğini vurguladı.

Olayda, 6 bin metrekarelik alandaki buğday mahsulünün çalınmasından dolayı yaklaşık 25-30 bin lira arasında bir maddi zararın söz konusu olduğu belirtildi.  

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.