Beyşehirli gaziler lise öğrencileriyle söyleşide bir araya geldi

Beyşehirli gaziler söyleşide bir araya geldiği lise öğrencilerine şehitlik ve gazilik payesini anlattı.

Gündem Yayın: 21 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 21.03.2024 13:07:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehirli gaziler söyleşide bir araya geldiği lise öğrencilerine şehitlik ve gazilik payesini anlattı.

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beyşehir Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü koordinesinde Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109.yıldönümü dolayısıyla söyleşi programı düzenlendi.

Lise öğrencilerine yönelik programa konuşmacı olarak Türkiye Harp Malülü Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Gazi Ahmet Taşkın ile Gazi Adil Göçmen katıldı.

Gazi Taşkın, söyleşide, günümüzde üzerinde gezilip dolaşılan Türk vatanını oluşturan toprakların tamamının şehitlerin kanıyla yıkandığını vurgulayarak, “Bu topraklar için çok büyük bedeller ödenmiştir ve halen de ödenmektedir. Ödenmeye de devam edecektir.”dedi.

Çanakkale Deniz Zaferi’ne de söyleşisinde değinen Taşkın, yüzbinlerce şehit verildiğini ancak Türk milletinin vatanını yine de bırakmadığını anlattı. Taşkın, “Ölseler bile savaşı bırakmayacaklar, ya şehit ya gazi olacaklardı. İşte, bu fedakar atalarımız sayesinde Çanakkale savaşlarında büyük başarılar elde edildi ve düşman püskürtüldü.”ifadelerine yer verdi.

Söyleşide gaziler görev anılarını da öğrencilerle paylaşırken, şehitlik ve gazilik payesi hakkında bilgiler verdi. Taşkın, programda Çanakkale şiirini de öğrenciler için seslendirdi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.