Beyşehir MEM’den öğrenci velilerine önemli uyarı

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci velisi olan aileleri son zamanlarda sosyal medya mecralarında yayılmakta olan bazı akımlara karşı uyardı.

Eğitim Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 19:02:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci velisi olan aileleri son zamanlarda sosyal medya mecralarında yayılmakta olan bazı akımlara karşı uyardı.

Konuyla ilgili olarak yapılan ve öğrenci velilerine de gönderilen bilgilendirme yazısında, şu uyarılara yer verildi:

 “Kanlı para” gibi paraların keskinleştirilerek oyun adında bir akım öğrencilerimiz arasında görülmektedir.

Özellikle çocukların ellerinde birtakım yaralanmalara ve hasarlara neden olan bu durum karşısında velilerimizin dikkatli olmaları gerekmektedir.

 Çocuklarımızın ellerinin düzenli aralıklarla kontrol edilmesi yararlı olacaktır.

        Yine sosyal mecralarda gençlerimize kin ve nefret duyguları aşılayan, şiddette yönlendiren bir takım oyun ya da eğlence gibi gösterilen, "tuz buz", "kuru kahve", "bayıltma", “itiraflarım” ve “challege” gibi akımlar yayılmaktadır.

  Velilerimizden çocuklarımızı ve gençlerimizi olabildiğince sosyal medya alanlarında uzak tutmaya, çocuklarımızın ve gençlerimizin girdiği siteler ile üye oldukları sosyal platformları denetlenmesi, yaşı küçükse mutlaka filtre programlarının uygulanması, bazı sitelere ve uygulamalara girişinin yasaklanması, ayrıca çocuğun siber zorbalık, medya ve internet okuryazarlığı, kişisel verilerin paylaşılmaması konularında bilgilendirilmesi çok büyük önem arz etmektedir.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.