Beyşehir Gölünde Kış Ortası Su Kuşu Sayımı mesaisi

Türkiye’nin kuş cennetlerinden birisi olan Beyşehir Gölü’nde gerçekleştirilen 2024 yılı Kış Ortası Su Kuşu Sayımı (KOSKS) çalışmaları devam ediyor.

Gündem Yayın: 17 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.01.2024 03:39:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye’nin kuş cennetlerinden birisi olan Beyşehir Gölü’nde  gerçekleştirilen 2024 yılı Kış Ortası Su Kuşu Sayımı (KOSKS) çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalara Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Müdürlüğüne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği ekipleri ile Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kuş Gözlem Topluluğu da iştirak ediyor.

Göldeki su kuşu popülasyonunu tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen KOSKS çalışmaları alan bazında yürütülüyor.

Yaban hayvanlarının yaşam alanları ile birlikte korunması, geliştirilmesi çalışmalarının bir parçası olan Kış Ortası Su Kuşu Sayımı ülkemizde her yıl Ocak ve Şubat aylarında, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda çok sayıda üniversite, sivil toplum kuruluşu ve gönüllülerin katılımıyla yürütülüyor.

KOSKS çalışmalarıyla elde edilen verilerle, Türkiye’deki sulak alan işleyişi ve kullanım faaliyetlerinin izlenmekle birlikte, koruma çalışmalarına altlık oluşturulmakta olunduğu, yıllara göre tür sayısı ve popülasyon büyüklüğündeki değişikliklerin takip edilerek nesli tehlike altında olan türler için hazırlanacak tüm eylem planlarına altlık oluşturulmakta olduğu belirtiliyor.

Ayrıca, sayım sonuçlarına göre, sulak alanlar, su kuşları ve çevre konularında kamuoyunun bilgilendirilmesine katkı sağlanmakla birlikte farkındalığın artmakta olduğu ve ülkemizdeki kuş gözlemcilerine uygulamalı eğitim imkanı sunulmakta olduğu da kaydediliyor.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.