Beyşehir Belediye Başkan aday adaylığı için MHP'li o isim de başvuruda bulundu

Beyşehir’de bir dönem MHP İlçe Başkanlığı da yapan iş insanı Yusuf Erdoğan, 31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesinde partisine Beyşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Siyaset Yayın: 01 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 01.12.2023 23:08:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Beyşehir’de bir dönem MHP İlçe Başkanlığı da yapan iş insanı Yusuf Erdoğan, 31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesinde partisine Beyşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Yusuf Erdoğan, MHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Devlet Bahçeli ile Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı’yı ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

Erdoğan, görüşmelerinin ardından Beyşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için müracaatını gerçekleştirdi.

Erdoğan,  aday adaylığı başvuru dilekçesi ile istenen evrakları MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz’a teslim etti.

BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI GENEL MERKEZE YAPILIYOR

MHP’de  büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları  doğrudan MHP Genel Merkezi’ne, il genel meclis ve  belediye meclis üyeliği müracaatları ise partinin il ve ilçe teşkilatlarına yapılıyor.

MHP’de  13 Kasım’da başlayan başvurular 15 Aralık’ta son bulacak.

Adaylardan müracaat için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Erdoğan, Beyşehir’de Beyşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapacağını açıklayan ilk isim olmuştu.

SON MÜRACAAT TARİHİ 15 ARALIK

Erdoğan dışında MHP’den Beyşehir Belediye Başkanlığı  aday adaylığı için isimleri son dönemde konuşulan ve gündeme gelen bazı isimlerin de  başvurunun yapılacağı son tarihe kadar müracaatta bulunabileceği belirtiliyor.

Konya’da, önceki yerel seçimlere Cumhur İttifakı, büyükşehir ve merkez ile taşra ilçelerinde AK Parti tarafından aday gösterilen isimlerle  girmişti.

31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde ise Cumhur İttifakı’nın il genelinde AK Parti mi ya da MHP’nin göstereceği adaylarla mı yarışa dâhil olacağı henüz netlik kazanmadı.

AK PARTİ Mİ, MHP Mİ?

 Bu konuda, AK Partili kurmaylar, Beyşehir’de Cumhur İttifakı’nın  AK Parti’den aday gösterilecek isimle seçime dahil olacağını savunurken, MHP’den aday adaylığı başvurusunda bulunmak isteyenler ise sürecin nasıl bir seyir izleyeceğini merak ediyor.

Konya’da büyükşehir, merkez ve taşra ilçelerinin büyük bölümünde Cumhur İttifakı’nın AK Parti’nin göstereceği adaylarla seçimlere gireceği konuşulurken, MHP’nin güçlü olduğu bazı ilçelerde ise MHP’nin adaylarının mahalli idareler seçimlerine dahil edilebileceği gündemdeki yerini koruyor.

Cumhur İttifakı ortaklarından AK Parti’ye müracaatların son bulmasıyla Beyşehir Belediye Başkanlığı  aday adaylığı başvurusunda bulunan Recep Elkin, Mustafa Balıklı, Ali Çankaya, Adil Bayındır ve Hüseyin Muşmal olmak üzere toplam 5 isim aday olabilmek için yarış veriyor.

ALİ RIZA ÖNSES’İN ÖZEL HABERİ

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.