Bayındır: “Festival yapmamızın amacı bir sevinç gösterisi ya da görgüsüzlük değildir”
Belediye Başkanı Adil Bayındır, Medyaalem YouTube kanalında “Medyaalem Gündem” programında, program yapımcısı Eyüp Yağcıoğlu’nun konuğu oldu.
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, 24-28 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Göl Festivali ile ilgili tepki gösterip iptal edilmesini isteyenlere; “Festival yapmamızın amacı bir sevinç gösterisi ya da görgüsüzlük değildir. Biz Beyşehir’in problemlerini, Beyşehir’in, milletin buluşmasını, sıla-i rahim için gelenlerle, yerli halkımızın kaynaşmasını, akrabanın, hısımın buluşmasını sağlamak amacıyla bu festivalleri yapıyoruz.”hatırlatmasında bulundu.
Belediye Başkanı Adil Bayındır, Medyaalem YouTube kanalında “Medyaalem Gündem” programında, program yapımcısı Eyüp Yağcıoğlu’nun konuğu oldu.
Programda yöneltilen birçok soruya samimi ve içten cevaplar veren Bayındır, Beyşehir Göl Festivaline ilişkin olarak da açıklamalarda bulunarak festival öncesinde festival yapılmasına karşı olanların sosyal medya üzerinden tepki göstermesine sitemde bulundu.
“MESELE HARCAMA DEĞİL,DEMEYE BAŞLADILAR”
Çevre ilçelerde ve yurt genelinde yapılan diğer festivallerden örnekler gösteren Bayındır, “Akşehir Nasrettin Hoca Şenliği neyse bizim Beyşehir Göl şenliğimiz de odur.
Seydişehir’deki Sanayi Şenliği neyse Beyşehir’deki göl şenliği odur.Ama maalesef bir ucundan, bir kenarından konuşanlar var. Biz o beylere buradan sesleniyoruz. ‘Mesele harcama değil’ demeye başladılar.”diye konuştu.
“BEYŞEHİR BELEDİYESİ TASARRUF TEDBİRLERİNE UYUYOR”
Önce Beyşehir Belediyesi’ni tasarruf tedbirlerine uymuyor diye suçladıklarına dikkati çeken Bayındır, şöyle devam etti:
“Önce dediler ki; ‘bu ilçe belediyesi tasarruf tedbirlerine uymuyor mu?” diye sordular. Biz de dedik ki; kardeşim biz tasarruf tedbirleri olarak belediyeden bir kuruş çıkarmıyoruz. İşte orada hesabımız.
Bizim şehrimizin, müteşebbislerinin, Allah onlardan razı olsun. Bizim İzmir'den, İstanbul'dan, Avrupa'dan gelen hemşehrilerimizin Beyşehir'deki organize sanayi, Üzümlü ve Huğlu’daki arkadaşlarımızın katkılarıyla onların sponsorluğu önderliğinde bu şenlikler yapılıyor.
Ben üçüncüsünü yapıyorum bu sene. Bunu ben hiç bir zaman belediyeden bütçe çıkararak yapmadım. Bunu yine aynı bu metotlarla yaptım.”
BEYŞEHİR’İN GURBETÇİ POTANSİYELİ, FESTİVALE SPONSOR DESTEĞİ
Beyşehir’in geçmişte gurbete yaşadığıgöçe ve il dışında ve dünyanın birçok ülkesinde yoğun bir gurbetçi varlığına dikkati çeken Bayındır, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bazen göçlerin bizi üzdüğü günler oldu. Şehrimizden İzmir'e, şehrimizden İstanbul'a, şehrimizden Avrupa'ya, Avrupanın muhtelif yerlerine, Amerika'ya, Asya’ya giden kardeşlerimize üzüldüğümüz günler oldu ama Beyşehir insanının ‘İzmir'de İstanbul'da gayrimenkul zengini bir bölge söylensin’ denirse Beyşehirlinin ve Konyalı olarak İzmir'de Konyalı olarak biliniyor ama bizim Beyşehir yoğunluğumuz var.
Gayrimenkulun yüzde 50’sinin Beyşehirli olduğunu söylüyor tapucular, düşünebiliyor musun. Ama bizim insanımız müteşebbistir, bizim insanımız çalışkandır. Bizim insanımız yenilikçidir. Yeni hedeflere yürümeyi sever. O yüzden içinden Ali Akkanat’I, diğer büyük bir sürü sayabileceğimiz değerlerimizi yetiştiren bu millet.
“GURBETTEN GELEN HEMŞERİLERİMİZE MORAL BAKIMINDAN BU FESTİVALLERİ YAPIYORUZ”
Karşılığını da onların döndüğü yerde yine sıla-i rahim olarak burası. O yüzden şanslı bir şehiriz. Şanslı bir milletiz Beyşehirli olarak.
O insanların katkılarıyla yapılan şeyi, buraya gelen, Avrupa'dan gelen İzmir'den gelen, Antalya'dan gelen hemşehrilerimize moral bakımından bunları yapıyoruz.
“ONLAR ÜZÜLÜYOR DA, BİZ ÜZÜLMÜYOR MUYUZ?”
Biz de üzülüyoruz. O’nlar üzülüyor da biz üzülmüyor muyuz?
Çok olaylara bizim tepkimiz yok mu? Bunlar hep var ama dönüp dolaşıp niye Beyşehir’i diline doladı bizim çocuklarımız. Onu merak ediyorum.
Hatta Beyşehirli olanın da ismini de görüyorum yazılar yazarken. Lütfen diyorum ya… Akşehir'e yaz bir de. Oraya yok, Seydişehir’e de yaz bir de… Oraya da yok. Oraya yok, buraya yok. Ama Beyşehir'e gelince var.
Beyşehir'in göl şenliği gelenekseldir. Nasrettin Hoca'nın gelenekselse, Söğüt’te Osman Gazi şenliği yapılıyorsa, Osmanlı'nın kuruluşundaki devlet obadan devlete gidilen gün hatırlanıyorsa, bazı yerleri hatırlamamızda yarar var. Bunların amacı bir sevinç gösterisi ya da görgüsüzlük değil.
Biz Beyşehir'in göl problemlerini, biz Beyşehir'in, milletin buluşmasını, sıla-i rahim için gelenlerle, yerli halkımızın kaynaşmasını, akrabanın hısımın buluşmasını sağlamaya çalışan biriyiz.
“AMACIMIZ, HALKIMIZI KAYNAŞTIRMAK, BİRLİK BERABERLİKTİR”
Birlik ve beraberliğin peşinde olan biriyiz, imanını, inancını yaşayan, bayrağına saygı duyan, toprağının kıymetini bilen, Allah'ın verdiği bu güzel nimetlerden, şükürle bahseden, milletin mensuplarıyız biz.
“EN AZ ONLAR KADAR BİZ BAĞIRIYORUZ, ÜLKEMİZ BAĞIRIYOR”
Bizim amacımız elbette zalimlerin yaptığı hadiselere seyirci kalmayız. En az onlar kadar biz bağırıyoruz. Bizler bağırıyoruz. Bizim ülkemiz bağırıyor.
Arkadaşlara da lütfen biraz böyle baksınlar diyorum. Bu gurbet buluşmalarıyla bizim halkımızı cezalandırmanın da anlamı yok diyorum.
“AVRUPA’DAN GELENİN DE GENÇLİĞİN DE TALEBİ FESTİVAL”
Çünkü Avrupa'dan gelenin de talebi bu. Gençliğin bir araya gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Gençlerin gençlere göresi var. Yaşlılara göresi var. Beyşehir'le buluşmalarını sağlamaktır maksadımız.
Beyşehir'deki insanların birbiriyle kaynaşmasını sağlamaktır muradımız. O yüzden 24-28 Temmuz tarihleri arasındaki şenliğimiz devam edecektir.
Biz oradan vermemiz gereken mesajları vereceğiz. Beyşehir halkına bugünden verdiğimiz bugün mesajlar gibi, mesajla ilgili yeni şeyler söylemek lazım. Hani diyor ya Mevlana ;dün dünde kaldı cancağazım. Yeni şeyler söylemek lazım’
“BEYŞEHİR HALKIMIZI BEKLİYORUZ”
Biz ona bakmaya çalışıyoruz. Üzüntülerimiz var, kayıplarımız var. Kahrettiğimiz olaylar var. Ama mesele onu kökünden kazıyabilmek için yüksek sesle bağırmak da var. Yani biz onları unutmadık, unutmuyoruz da.
Bizim şenliğimiz halkımızın moral düzeyine faydası olsun diye birbiriyle kaynaşsın diye düzenlediğimiz bir şenliktir. O nedenle Beyşehir halkını bekliyoruz. Hep birlikte daha nice güzel yıllara.
Daha nice güzel hedeflere birlikte yürüyeceğiz. O yüzden senelik buluşmamız olsun diyerek bu şenliği yapıyoruz.”