Başkan Bayındır: "Beyşehir OSB'de 40 fabrikalık alan oluşturuyoruz”

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci merhale çalışmaları kapsamında 40 fabrikalık daha alan oluşturduklarını söyledi.

Beyşehir Yayın: 28 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 28.10.2023 10:16:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci merhale çalışmaları kapsamında 40 fabrikalık daha alan oluşturduklarını söyledi.

Beyşehir’de yürütülen istihdam alanındaki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Bayındır, Beyşehir-Seydişehir kara yolu üzerinde Bayavşar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin artık kabuğuna sığmadığını belirtti.

Huğlu ve Üzümlü mahallelerindeki silah savunma sanayi alanlarının artmasıyla ilçedeki istihdam imkanlarının da geliştiğine dikkati çekti.

Yeni istihdam alanlarının oluşturulmasıyla bölge nüfusunda da önemli oranda artışlar yaşandığının altını çizen Bayındır, göreve geldiğinde Beyşehir Organize Sanayisi Bölgesi’nde 7-8 fabrika varken, bu sayının giderek arttığını belirtti.

Bundan dolayı organize sanayisinin ilk merhalesinde 54 parselin tamamen dolduğunu vurgulayan Bayındır, sanayicilerden gelen talepler doğrultusunda ikinci merhale çalışmalarının da hız kazandığını söyledi.

Bayındır, yürütülen çalışmalara ilişkin şu ayrıntılara yer verdi:

 “Şu anda ikinci merhalede 40 fabrikalık bir alan oluşturuyoruz.

Yatırım yapacak olan firmalara yer tahsisleri yapıldı. 2024 yılı itibariyle de bu firmalarımız inşaatlarına başlayarak kısa zamanda da üretime, Ülke ekonomisine ve ilçe istihdamına katkı sağlayacaklar.

Huğlu ve Üzümlü Mahallelerimiz pandemi sürecinde durmaksızın üretime devam etti. Bu sayede biz pandemide üretmeye devam ettik.

Bu üretimin devam etmesi, beraberinde nüfus artışını getirdi. Sabahın seherinde peş peşe giden otobüsleri görünce gururlanıyoruz. 5-6 bin kişiye istihdam sağlayan Huğlu ve Üzümlü bizim yıldızlarımızdır.

Velhasıl Huğlu ve Üzümlünün ihtisaslaşmasını bekliyoruz. Oraların, iki güzide mahallemiz olan Huğlu’muz ve Üzümlü’müzün hedeflerini biliyoruz, savunma sanayisinin daha değişik taleplerini üretmesini istiyoruz.

Bu hedeflere varmada Belediye olarak bize düşen ne varsa onun gereğini yapmakta bizim boynumuzun borcudur.

Ayrıca yine bu dönemde bizler belediye olarak istihdam peşinde bir belediye olduk.

Kendimizde örnek işletmeler kurarak kendi üreten belediye haline geldik. Parkesini, asfaltını, konkasörünü piyasa şartlarını incelediğim zaman dört katı maliyetler görüyordum.

Dedim ki; bu işletmeleri kurmalıyız! Şükürler olsun ki bunu da başardık.

Şimdi bu maliyetlerde tasarruf sağlayarak, toprağımın insanının parasını boşa harcamıyoruz.

Konya’nın nasıl kendi kendine yettiği gibi şuan Beyşehir Belediyesi de kendine yeten ve üreten bir belediye haline geldi.”

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.