AK Partili aday adaylarında temayül yoklaması heyecanı

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için aday adaylık başvuru süreci AK Parti'de dün itibariyle sona erdi.

Siyaset Yayın: 23 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 23.11.2023 14:37:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için aday adaylık başvuru süreci AK Parti'de dün itibariyle sona erdi.

Temayül yoklaması 26 Kasım Pazar günü dijital ortamda tüm Türkiye'de aynı anda gerçekleştirilecek.

Aday belirlemedeki önemli kriterlerden biri olarak görülen yoklama çalışmalarına yoğunlaşan parti, öncelikle sürecin sağlıklı yürütülmesi için 81 ilde temayül komisyonları oluşturdu.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile milletvekillerinden oluşan komisyonların gözetim ve denetiminde yapılacak yoklamada, Türkiye genelinde yaklaşık 160 bin AK Partili oy kullanacak.

Tarafsızlığın korunması amacıyla komisyon üyesi olacak milletvekillerinin, kendi seçim çevreleri veya memleketlerinde görevlendirilmemesine özen gösterildi.

9 Kasım’da başlayan belediye başkanlığı aday adaylığı müracaatı sürecinin 22 Kasım’da tamamlanmasıyla birlikte Konya’da başvuru sayısı 113 oldu.

AK Parti Konya’da belediye başkanlığı için aday adaylığı  kamuoyunda gündeme gelmeyen sürpriz isimler de başvuruda bulundu. Başvuruların tamamlanmasının ardından şimdi de sıra temayüle geldi.

Konya’daki komisyon, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ başkanlığında çalışmalarını yürütecek.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.