62 yıl sonra şehit sayılan Beyşehirli asker Naci Gökmen mezarı başında anıldı

Beyşehir ilçesinde, ebediyete intikal ettikten 62 yıl sonra şehit sayılan piyade er Naci Gökmen mezarı başında dualarla anıldı.

Beyşehir Yayın: 21 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 21.10.2023 14:07:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Beyşehir ilçesinde, ebediyete intikal ettikten 62 yıl sonra şehit sayılan piyade er Naci Gökmen mezarı başında dualarla anıldı.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Gazi Ahmet Taşkın, şehit er Gökmen’i  ailesi ile birlikte Üstünler Mahallesi’ndeki kabri başında ziyaret edip hep birlikte dua ederek andı.

Kabri başını ziyaret edenler arasında Gökmen’in oğlu Dursun Gökmen ile şehit mezarlarına Türk bayrağı dikmesiyle tanınan isimlerden Ali Sevindik de yer aldı.

62 YIL SONRA ŞEHİTLİK BELGESİ VERİLDİ

Birliğinde geçirdiği kaza sonrası vefat eden Beyşehirli asker Naci Gökmen’e şehitlik belgesi 62 yıl sonra verildi.

1960 yılında vatani görevi için memleketi Beyşehir’den Siirt’e giden Naci Gökmen, anne karnındaki ikinci çocuğunu hiç göremedi, öptüğü oğlu da üç ay sonra vefat etti, haberi bile olmadı.

Birliğinde geçirdiği kaza sonrası vefat eden Beyşehirli askere şehitlik belgesi ise 62 yıl sonra verildi. 

BABASINI HİÇ TANIMADI

Beyşehir’e bağlı Üstünler Mahallesinde yaşayan Dursun Gökmen, babasını hiç tanımadı. Babasının o dünyaya gelmeden önce askerde öldüğü söylendi.

Dursun Gökmen, yirmili yaşlarına geldiğinde ihtimal dahi verilemeyecek bir karşılaşmada, babasının nasıl şehit olduğunu öğrendi. 

 O karşılaşmayı anlatan Gökmen, “1978-1980’li yıllarda yolda yürürken ayakkabımın topuğu çıktı ve bir ayakkabıcıya girdim. ‘Nerelisin’ dedi, Konyalıyım dedim. ‘Bir askerlik arkadaşım vardı, Konya Beyşehirli onun fotoğrafını yarın getireyim bir bak. Odun taşırken araba bizi savurdu ve yola yayıldık. Arkadan gelen bir araba onun üzerinden geçti.’ ifadelerine yer verdi.

Zamanın sorunları nedeniyle araştırılamayan konunun üzerinden yıllar geçti.

Dilden dile yayılan bu hikâyeyi cami imamı İsmail Sütcü duydu ve harekete geçti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehit ve Gazi Hizmetleri Müdürlüğü’nün müracaatı sonrası Naci Gökmen resmi olarak şehit sayıldı.

Şehit Naci Gökmen için Büyükşehir Belediyesi tarafından Üstünler Mahallesine mezar yaptırıldı, kabrin yanı başına da şanlı bayrağımız çekildi. 

62 yıl sonra şehit sayılan Naci Gökmen’in oğlu Dursun Gökmen halen şehit babasının evinde yaşıyor, zaman zaman kabrini ziyaret ediyor.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.